Categorii
Știri

Ies la iveală noi informații despre cazul stimulatoarelor cardiace luate de la decedați. Tertipul de care se foloseau medicii

Noi informații ies la iveală despre cazul medicilor din Iași și din Brașov, Dan Tesloianu și Eduard Belu, care ar fi montat stimulatoare cardiace prelevate de la persoane decedate. S-a aflat tertipul de care se foloseau cei doi indivizi!

Detalii din dosarul medicilor acuzați că au montat stimulatoare cardiace prelevate de la decedați
Vineri, pe data de 17 februarie, a avut loc o razie de amploare în Iași și în Brașov. Doi medici renumiți, Dan Tesloianu și Eduard Belu, sunt bănuiți că ar fi montat pacienților stimulatoare cardiace și defibrilatoare luate de la persoane decedate. Oamenii care le primeau le achitau ca fiind noi.

În plus, anchetatorii au în vizor și alte persoane din anturajul acestora. Ele sunt bănuite de infracțiuni de dare de mită, luare de mită și falsuri.

Acum, noi detalii, noi detalii au ieșit la iveală despre cazul celor două cadre medicale. Conform informaţiilor pe surse, oferite de către observatornews.ro, se pare că Dan Tesloianu și Eduard Belu, de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Spiridon” din Iaşi și de la Spitalul Militar „Regina Maria” din Braşov, ar fi administrat pacienţilor anumite medicamente pentru a le agrava starea.

Prin urmare, oamenii ajungeau în sălile de operaţie, iar dispozitivele care ajungeau la ei erau prelevate de la cadavre. Bineînţeles, fără ca ei să ştie acest lucru. Pacienții credeau că aceste aparate sunt noi.

Ulterior, banii care ajungeau ilegal la medici erau introduşi în circuit printr-un ONG, conform anchetatorilor. Menționăm că, în mod normal, aceste intervenţii sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Reacția Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași
Contactat de Ziarul de Iași, managerul Spitalului „Sf. Spiridon”, Dan Timofte, nu a dorit să ofere foarte multe detalii despre acest caz. Oficialul instituției medicale a precizat doar că unitatea se află în subordinea Ministerului Sănătăţii, iar punctul de vedere al spitalului este același cu cel al ministerului.

„Ministerul Sănătăţii a dat curs tuturor solicitărilor venite din partea organelor judiciare conform competenţelor sale legale. Fiind o anchetă penală în curs de desfăşurare, nu putem oferi alte informaţii sau detalii suplimentare.

Ministerul Sănătăţii desfăşoară permanent activităţi de prevenire şi de combatere a actelor de corupţie care pot pune în pericol funcţionarea sistemului sanitar şi siguranţa pacienţilor”.