Categorii
Știri

Iată ce se întâmplă cu certificatul verde în România: Va fi impus prin lege: “Sunt măsuri mult mai dure ”

Certificatul verde Covid ar putea fi impus printr-un proiect de lege trecut prin Parlament. Iată ce a anunțat Florin Cîţu.

Premierul interimar Florin Cîţu a dezvăluit ce s-a negociat duminică, 14 noiembrie, despre controversatul certificat verde.

Se schimbă certificatul verde în România?

Duminică, 14 noiembrie, au avut loc noi negocieri între PNL şi PSD pe tema formării noului Guvern. Florin Cîţu a dezvăluit că nu au existat discuţii despre certificatul verde între cele două formaţiuni politice. Însă, acesta a declarat că îşi doreşte să încurajeze vaccinarea populaţiei prin intermediul certificatului verde.

“Nu am discutat astăzi, aici, despre certificatul verde.Rămân la aceeași idee, noi vrem să încurajăm vaccinarea și trebuie să ne uităm ce se întâmplă și în restul Europei.

Ni se aduc exemple din restul Europei, în restul Europei sunt măsuri mult mai dure decât avem noi în România astăzi”, a declarat, duminică, Florin Cîţu, întrebat despre certificatul verde.

Controversa testării gratuite a celor nevaccinaţi cu ajutorul banilor de la buget

Acum două zile, Cîţu spunea: “Cei care nu s-au vaccinat trebuie să se testeze, dar nu pe banii de la buget. PNL nu e de acord ca principiu ca cei care nu se vaccinează să fie testați pe costurile celorlalți cetățeni din România care sunt vaccinați. O să găsim o altă formulă.”

Duminică, 14 noiembrie, Florin Cîţu a declarat că nu i se pare normal să susţină faptul că cineva nu vrea să se vaccineze cu bani de la buget. Acesta a precizat că acest lucru este important în cazul medicilor şi profesorilor care refuză să se vaccineze, pentru că ei ar trebui să fie exemple în societate.

“Acoloera o chestie de principiu, nu mi se pare normal să susținem prin bani de la buget faptul că cineva nu vrea să se vaccineze, mai ales că este vorba de medici sau de profesori, care ar trebui să fie exemple în societate.

Vom discuta și vom vedea care va fi formula finală. În acest moment, certificatul verde există prin Ordonanță, se aplică, vedem dacă putem trece și proiectul de lege.about:blank

Din partea noastră, da. Am spus foarte clar că nu suntem de acord, în momentul în care aceste costuri se vor duce pe buget, mai ales că este vorba, ca principiu, persoanele care s-au vaccinat îi va susține pe cei care nu s-au vaccinat”, a precizat Florin Cîţu. scrie kanald.ro