Categorii
Știri

Guvernul anunță: perioada de acordare a ajutorului de stat

În urma unei ședințe care a avut loc în octombrie, Guvernul a aprobat prelungirea perioadei de acordare a ajutorului de stat pentru creșterea animalelor până pe data de 31 decembrie 2022.

Ajutoarele vor consta în servicii subvenţionate

Prin acordarea acestor scheme de ajutor, oficialii au ca scop acoperirea costurilor administrative aferente întocmirii şi menţinerii registrului genealogic, precum şi costurile aferente testelor pentru determinarea calităţii genetice sau a randamentului genetic al şeptelului.

„În şedinţa Guvernului din data de 2 octombrie 2021 a fost aprobată Hotărârea Guvernului pentru stabilirea datei până la care se aplică prevederile HG nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor. Prin prezentul act normativ, schema de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor se prelungeşte până la data de 31 decembrie 2022.”, se menţionează în comunicat, conform AGERPRESS.
Astfel, ajutoarele vor fi oferite sub formă de servicii subvenţionate întreprinderilor individuale şi familiale, persoanelor fizice autorizate, persoanelor fizice care deţin certificat de producător/atestat de producător, după caz, precum şi persoanelor juridice care îşi desfăşoară activitatea în domeniul creşterii animalelor.

Fermierii interesați trebuie să depună cererile de înscriere în perioada 1-15 decembrie a anului precedent celui pentru care se solicită ajutorul de stat.

Pesta porcină face ravagii în România: 600 de focare active și peste jumătate de milion de animale sacrificate

Pesta porcină face ravagii în România: 600 de focare active și peste jumătate de milion de…
Suma se aprobă prin Hotărâre a Guvernului, după adoptarea Legii bugetului de stat pe anul 2022, și va veni de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru plata ajutoarelor de stat în anul 2022.