Categorii
Știri

Greșeala pe care o faci când bagi laptele în frigider. Cei mai mulți îl pun unde nu trebuie

ată greșeala pe care o faci când bagi laptele în frigider. Cei mai mulți dintre oameni îl pun unde nu trebuie, mai exact, pe ușa frigiderului.

Greșeala pe care o faci când bagi laptele în frigider. Cei mai mulți îl pun unde nu trebuie

Laptele este foarte folositor și, de obicei, îl cumpărăm la cutie sau la sticlă. După ce îl achiziționăm, îl scoatem din pungă și îl așezăm în frigider, iar cei mai mulți dintre noi tindem să îl așezăm acolo unde nu e indicat: în ușa frigiderului. Stă mai bine acolo și este mai ușor de găsit și de scos atunci când este nevoie de el, nu?

Totuși, trebuie luată în considerare o altă variantă. Sunt unii specialiști care spun că nu este deloc locul potrivit pentru depozitarea acestui produs alimentar și explică de ce.

Într-un clip de pe TikTok, care conține mai multe sfaturi despre păstrarea corespunzătoare a laptelui, persoana care l-a realizat spune așa: „Nu puneți laptele în ușa frigiderului. Când deschideți, el se îndepărtează de aerul rece, lucru care îi afectează prospețimea”. Probabil că vă gândiți că ușa frigiderului nu stă deschisă mult timp, este adevărat, însă problema o reprezintă faptul că această acțiune se poate repeta de-a lungul zilei, lucru care crește perioada de timp.

Cel mai bine este să depozitați astfel laptele unde este mai rece, ca să reziste mai mult, mai degrabă decât în ușile frigiderului, unde temperatura tinde să fie mai ridicată, a mai menționat persoana în cauză. De asemenea, bacteriile potențial dăunătoare cresc la temperaturi mai calde.

„Într-adevăr funcționează. Am pus laptele în spate și copiii nu îl găsesc, așa că durează mai mult”, a glumit cineva într-un comentariu publicat în mediul online.