Categorii
Știri

Furie totală pe pagina ambasadei austriece la București. Românii, acuze dure și ironii după ce n-au fost primiți în Schengen

Avertismentele liderilor de la Viena legate de refuzul acceptării României în Schengen s-au concretizat, joi, la Consiliul JAI. Austria și-a utilizat dreptul de veto și s-a opus aderării țării noastre la spațiul de liberă circulație al UE.

Pagina ambasadei Austriei la București, asaltată de români. Acuzații și ironii după scandalul Schengen

Acest comportament al austriecilor nu a rămas netaxat de români. De la cel mai înalt nivel, o serie de politicieni au cerut riposte dure, precum închiderea conturilor la băncile din acest stat sau boicotarea produselor austriece.

Nici românii simpli nu au rămas datori față de gestul politic al oficialilor de la Viena.

În acest moment, ponoasele comportamentului liderilor Karl Nehammer (cancelar) și Gerhard Karner (ministru de interne) sunt trase de pagina de Facebook a Ambasadei Austriei în România.

Aici, mii de cetățeni din țara noastră și-au exprimat direct nemulțumirea față de votul din Consiliul JAI (Justiție și Afaceri Interne) de la Bruxelles.

De la orele după amiezii, pe site-ul de socializare curg mesaje critice, ironii și acuzații la adresa Austriei.

Românii, de la mesaje de ură la asocieri între Austria și Rusia lui Putin

Dacă o postare simplă a celor de la ambasada austriacă abia strânge zeci sau maxim sute de comentarii, cea mai recentă a adunat deja (la ora publicării acestui material), peste 1.300.

Majoritatea celor care au comentat sunt români furioși pe votul de la Bruxelles. Multe dintre mesajele lor sunt greu de reprodus.

Cei mai mulți dintre conaționali au postat mesaje de ură față de Austria și de liderii săi politici:

Scârbă îmi este să mă și gândesc la Austria! Îi doresc lui nea Nehammerov și neamului lui să aibă parte de atâta respect și bine cât a acordat României
Bă, dar fix voi? Fix voi? Ați făcut o grămadă de bani de pe cârcă României și fix voi vă opuneți! Afara din țară!!!!!!!!!
Rușine! Ați dezamăgit milioane de români pentru interese politice interne și meschine! Ați arătat că, de fapt, sunteți încăpățânații Europei, ascunzându-vă interesele meschine până în ultima clipă! Ați reușit să aruncați la coșul de gunoi omenia, principialitatea, respectul și onestitatea …! Nu mai am cuvinte ca să pot exprima ceea ce simt !
Plecați acasă ! Vreți pădurile și gazele românești dar nu ne dați vize Schengen ! Nu mai aveți viață în România marionetelor sovietice!
Salut! S-a terminat orice prietenie intre noi. Sper ca statul asta să se trezească și să vă alunge de pe aici…cu OMV, Raiffeisen, Omniasig, BCR, aia de tot taie pădurile. Nu uităm, nu iertăm!