Categorii
Știri

Explicațiile psihiatrului Gabriel Diaconu

Psihiatrul Gabriel Diaconu crede că numai vaccinarea obligatorie poate limita eficient extinderea pandemiei de Covid-19 care are tendința să se manifeste haotic și imprevizibil.

Într-o lungă postare pe Facebook, psihiatrul Gabriel Diaconu interpretează evoluția pandemiei de Covid-19 invocând teoria haosului folosită în epistemologie. Astfel, pandemia s-ar manifesta ca un lichid care are tendința să umple tot spațiul pe care îl are la dispoziție.

Până la ocuparea spațiului disponibil, boala se va manifesta haotic și imprevizibil indiferent de măsurile de combatere adoptate într-o perioadă sau alta.

În consecință, doar vaccinarea obligatorie, care să ducă la un nivel de imunizare de peste 90%, ar putea să zăgăzuiască valul de infectări, fără a putea însă să elimine boala.

Evoluția pandemiei a devenit haotică, imprevizibilă

În primul rând, Gabriel Diaconu a spus că pragurile de care s-a vorbit anterior privind imunitatea de turmă nu pot oferi nicio garanție legată de sfârșitul pandemiei.

Vorbind despre ”imunitatea de turmă” sau procentul de la care ecosistemul pandemic se stabilizează, NU există un punct fix, la care să spui ”la 70% suntem bine” sau ”la 85%” suntem salvați. Pentru majoritatea bolilor infecto-contagioase al căror patogen are o rată de transmisibilitate mai mare decât doi evoluția devine haotică, imprevizibilă, și deci pragul vaccinal trebuie să fie peste 90%. Trebuie să saturezi, la propriu, spațiul ca să poți preveni haosul”, a scris Gabriel Diaconu în postarea sa.