Categorii
Știri

Electrocasnicul care e „binecuvântare” la casa omului. Mulți români se feresc de el, dar consumă cel mai puțin curent electric

Puțini sunt cei care cunosc faptul că în bucătărie există un electrocasnic ”minune”, care consumă cel mai puțin curent electric. În articolul de mai jos vă dezvăluim un secret pe care puțini îl știu.

Date fiind prețurile tot mai mari la energia electrică, românii trebuie să renunțe sau să limiteze folosirea mai multor aparate din casă, pentru a putea micșora factura de la distribuitor, însă există și vești bune pentru cei care au acasă acest electrocasnic ”binecuvântat” la casa omului.

Este vorba despre cuptorul cu microunde. Da, nu este o glumă. Electrocasnicul, prezent în majoritatea locuințelor, este de ajutor la încălzirea alimentelor, decongelarea, prepararea unor feluri de mâncare, dar și pentru prepararea unor băuturi calde.

Surprinzător, cuptorul cu microunde consuma putin curent, aproape jumatate din curentul folosit de un cuptor electric.

Cuptorul cu microunde consumă aproape jumatate din curentul folosit de un cuptor electric. / Sursa foto: Pixabay
Printre electrocasnicele ”prietenoase” se numără și mașina de spălat vase. Au devenit tot mai populare în preferințele românilor, iar consumul de energie pare să se încadreze în topul celor mai mici consumatoare.

Filtrul de cafea poate reprezenta cea mai eficientă metodă de a prepara o ceașcă de cafea în doar câteva minute. De cele mai mule ori, cu ajutorul filtrelor de cafea vei avea posibilitatea de a prepara o cantitate mare de lichide, suficientă pentru tot restul zilei. Aparatul consumă puțin curent electric și cu ocazia aceasta poți face economie la curent și apă.