Categorii
Știri

E alertă în Bihor! Ce a găsit un pescar în râul Crișul Repede.

Un pescar a găsit un pește Piranha în Crișul Repede din Oradea, iar Garda de Mediu Bihor a declanșat o anchetă. Iată detalii!

Un pescar a găsit un Piranha în Crișul Repede. Garda de Mediu Bihor a demarat o anchetă

Un ecologist, pasionat de pescuit, care ieșise să curețe malul Crișului Repede a găsit un Piranha cu burtă roșie miercuri, în vecinătatea Podului Centenarului, din Oradea. Peștele Piranha a fost găsit mort de către pescar, pentru că temperatura apei a scăzut sub 10 grade, iar această specie de pești carnivori de apă dulce trăiește, în mod normal, în apele calde din America de SUD.

„Sper să fi fost un accident. Peştele a fost aruncat, recent, în Criş, probabil de un colecţionar de peşti exotici. Vom încerca să găsim persoana, pentru că această specie este un pericol pentru ecosistemul indigen, iar amenda pentru astfel fapte este între 7.500 lei şi 15.000 lei”, a declarat comisarul șef al Gărzii de Mediu Bihor, Sever Șerbănescu, pentru adevarul.ro.

Comisarii Gărzii de Mediu și reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor vor începe să facă verificări pentru a se asigura că alte specii nu au fost afectate de Piranha.

Never Do This If You See a Bear
„Vom verifica să nu cumva să fi fost aruncaţi şi în Peţa, căci aici ar avea condiţii de supravieţuire şi, fiind răpitori, ar face ravagii printre speciile indigene”, a mai spus Sever Șerbănescu, potrivit sursei.