Categorii
Știri

Destinul crunt al lui Florin Călinescu. Soția i-a murit la 47 de ani, un copil s-a sinucis, iar altul a murit în pruncie

Florin Călinescu este unul dintre cei mai îndrăgiți oameni de televiziune din România, însă în spatele glumelor nestăvilite se ascunde mult amar. Viața a fost pentru el un lung șir de încercări. Soția i-a murit în brațe, un copil s-a sinucis, iar altul a murit la doar câteva zile după naștere.

Succesul profesional i-a fost umbrit de loviturile pe care viața i le-a dat una după alta. S-a născut la Timișoara, s-a şcolit în ale teatrului şi a pus bazele televiziunii la noi în ţară.

Destinul crunt al lui Florin Călinescu
Pe Ana Maria teatrul i-a adus-o în cale. S-au căsătorit în 1978. iar peste doi ani venea pe lume primul lor copil, o fetiță. Soarta nemiloasă a făcut ca la doar cinci luni de la venirea pe lume a acesteia, inima ei să înceteze să bată.

Tragedia nu i-a lăsat fără urme, însă i-a făcut să lupte cu mai mult aplomb în faţa vieţii. Şi, pentru moment, Dumnezeu părea că-şi apleacă urechea către ei. În 1986 şi 1988, cei doi deveneau părinţii a doi copii, Luca şi Petru, care aveau să le însenineze viaţa şi să le dea un rost.

Fericirea avea să le fie umbrită, din nou, în 1996, de un diagnostic cumplit: cancer esofagian. A urmat o luptă grea cu boala pentru Ana Maria Călinescu, care a învins-o în cele din urmă. În 2005, exact în ziua în care urma să împlinească 47 de ani, s-a stins din viață.

Anmary Călinescu a jucat și în câteva filme, iar poate cel mai cunoscut astfel de exemplu a fost producția “Dreptate în lanţuri”, lansată în anul 1983.

Florin Călinescu a suferit atunci așa cum puțini își imaginează. Apropiații spun că actorul nu a mâncat nimic câteva zile și a dormit într-o mașînă parcată pe o alee de lângă cimitir. După câteva luni, pleca in lumea celor drepți, mama și tatăl actorului, lăsându-l să-și crească singur cei doi băieți.

Fiul lui a decis să-și pună capăt zilelor
Durerea a fost prea mare pentru fiul lui, Luca, care nu a putut trece peste moartea mamei sale. În 2012, fiul său cel mic, Luca, s-a sinucis într-un hotel din Praga, la numai 24 de ani. Actorul a fost pur și simplu devastat de vestea teribilă.