Categorii
Știri

Decizie pentru cei cu pensii până în 2.000 de lei! Anunțul a venit direct de la Guvern

Vestea zilei pentru românii cu pensii până în 2.000 de lei! E oficial. Anunțul a venit direct de la Guvernul României. Totul are legătură cu facturile la energie. Iată despre ce este vorba mai exact.

Oamenii nu vor trebui să stea la coadă pentru a-și achita facturile la energie
Marți, 21 februarie 2023, Comisia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor a Camerei Deputaţilor a votat un amendament care prevede ca facturile la energie să fie compensate de Guvernul României direct în contul furnizorilor de energie, fără plata intermediară prin intermediul Poştei Române.

Amendamentul, care a fost inițiat de către USR, a fost adus la proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr.166/2022 privind unele măsuri pentru acordarea unui sprijin categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea preţului la energie, suportat parţial din fonduri externe nerambursabile.

„În loc să plimbe câte 3,5 milioane de români de două ori pe an pe la cozile de la oficiile poştale, Guvernul poate să transfere banii asociaţi cardului de energie direct în contul furnizorului, fără niciun drum fizic şi fără un hop intermediar prin Poşta Română. Oamenii ar urma să vadă sumele de bani asociate ca discount în factura următoare”, a explicat deputatul USR Radu Miruţă, iniţiatorul amendamentului, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit USR-ului, din totalul de 4 milioane de beneficiari, doar 13.000 de oameni au reuşit să își plătească facturile la energie, ceea ce, în acelaşi ritm aglomerat, ar însemna 300 de zile pentru tranşa de acum, alte 300 de zile pentru tranşa din toamnă.

„Asta, în condiţiile în care jumătate dintre beneficiarii ajutorului la plata pentru energie nu au intrat încă în posesia voucherelor, mulţi oameni se plâng de faptul că sunt puşi pe drumuri şi nu ştiu exact cum trebuie să procedeze pentru a le folosi, iar la ghişeele Poştei Române s-au format, de ieri, cozi care ar putea fi evitate prin adoptarea amendamentului USR”, au explicat parlamentarii USR.