Categorii
Știri

Cuvântul din limba română pe care toți străinii îl știu. Nu te-ai fi așteptat la asta

Chiar dacă limba română nu este una dintre limbile de circulație internațională, există anumite sintagme și cuvinte care pot fi recunoscute ca fiind specifice limbii noastre de către cetățenii altor țări.

Cu toate acestea, te-ai întrebat care este cel mai cunoscut cuvânt în limba română la nivel internațional? Răspunsul este unul la care, cu siguranță, nu te-ai fi așteptat.

Cuvântul din limba română pe care toți străinii îl știu. Nu te-ai fi așteptat la asta

Există un cuvânt de origine română care este printre cele mai utilizate în întreaga lume și care este legat de o legendă fascinantă care a inspirat multe filme de la Hollywood. Probabil ai dedus deja că cuvântul la care ne referim este „Dracula”. Acesta se referă la Vlad Țepeș, domnitorul Țării Românești din secolul al XV-lea, cunoscut pentru metodele sale sângeroase de a-și pedepsi dușmanii.

De fapt, cuvântul „Dracula” a devenit cunoscut la nivel mondial datorită celebrului roman cu același nume scris de autorul irlandez Bram Stoker în anul 1897. Această operă literară a consacrat reputația lui Vlad Țepeș, transformându-l într-o „celebritate” internațională și dând naștere la asocierea numelui său cu lumea întunecată a vampirilor.

Deși numele Contelui Dracula este larg asociat cu Vlad Țepeș de către public, istoricii, printre care și experta în opera și viața lui Stoker, Elizabeth Miller, au constatat că nu există nicio similitudine între personajul literar și cel istoric