Categorii
Știri

Cutremur în România…Seismul s-a simțit în mai multe orașe

A fost cutremur în România, al doilea în mai puțin de două zile. De data aceasta, seismul a avut loc în zona Vrancea. Vorbim despre un cutremur cu o magnitudine destul de mare. Acesta a fost înregistrat cu 3,9 grade pe scara Richter

Cutremur în Vrancea

Potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), seismul a fost la ora 2.39, la adâncimea de 85 kilometri.

De remarcat că seismul a avut loc în apropiere de mai multe oraşe. Concret, acesta s-a produs la 79km S de Bacău, 96 km E de Brașov, 106 km NV de Galați, 112 km NV de Brăila, 118 km NE de Ploiești, 157 km SV de Iași, 167 km N de București, 189 km NE de Pitești, 202 km SV de Chișinău și 207 km E de Sibiu.

Interesant este că seismul vine după un alt cutremur cel puțin neobișnuit. Astfel, în prima zi a weekendului a avut loc un altul în județul Caraș Severin.

Culmea, vineri seara, în Bărăgan, în județul Ialomița se produsese un alt cutremut, de data aceasta cu epicentrul la Amara, la nord-vest de Slobozia.

De remarcat că cel mai mare seism din acest an s-a produs în data de 3 noiembrie 2022. Cutremurul de atunci a atins magnitudinea de 5,4.