Categorii
Știri

Cutremur după cutremur! S-a zguduit din nou pământul. Seism puternic de 5,4 grade

Cutremur după cutremur! Un nou seism a avut loc astăzi, 10 martie 2023. Cutremurul a avut magnitudinea de 5,4 grade pe scara Richter. Iată unde s-a produs seismul.

Vineri, 10 martie 2023, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5,4 grade pe scara Richter.

Seismul a avut loc în nordul Columbiei, la o adâncime de 160 de kilometri, la aproximativ 44 de kilometri sud-est de municipalitatea Floridablanca și la aproximativ 11 kilometri nord-est de orașul Curiti, potrivit informațiilor transmise de Centrul Seismologic European-Mediteranean.

Potrivit martorilor din zonele afectate, cutremurul a durat mult timp, provocând mișcarea clădirilor și trezirea oamenilor din somn.

Inițial, nu au fost raportate pagube semnificative la nivelul infrastructurii și nici persoane rănite, notează agenția de presă Baha.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a transmis că în cursul zilei de vineri, 10 martie 2023, a avut loc un nou cutremur în partea centrală a Turciei.

Seismul a avut loc la ora 04:28:17, ora locală a României, și a avut o magnitudine de 5,1 grade pe scara Richter, la o adâncime de 10 kilometri.

Seismul a avut loc la 27km V de Kayseri, 42km E de Nevsehir, 96km NE de Nigde, 98km SE de Kirsehir.

Românii din Italia, speriaţi de două cutremure joi, 9 martie

Joi, 9 martie 2023, două cutremure puternice au zguduit o regiune din centrul Italiei, în apropiere de orașul Perugia. Un cutremur a avut magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter și alt cutremur a avut magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter.

Un raport inițial al Centrului Seismologic European-Mediteranean a anunțat că a fost un cutremur cu magnitudinea de 5 grade pe scara Richter, dar autoritățile italiene l-au evaluat la 4,4 grade și au precizat că epicentrul a fost în orașul Umbertide, la nord-est de Perugia.

Localnicii s-au grăbit să iasă în stradă după ce cutremurul a fost resimțit, a anunțat primarul din Umbertide, pentru agenția italiană de știri ANSA.