Categorii
Știri

Cutremur devastator de 6.8 grade

Un cutremur cu magnitudinea 6,8 a lovit joi estul Tadjikistanului, aproape de granița cu China. După câteva minute a urmat o replică cu magnitudinea de 5. Cutremurul a produs multe pagube, imaginile video arata cum oamenii s-au speriat îngrozitor (vezi video mai jos).

VEZI VIDEO MAI JOS

Seismul a avut loc în jurul orei locale 05:37 (00:37 GMT), la o adâncime de aproximativ 20,5 kilometri, conform unui anunţ făcut de Institutul seismologic american (USGS).

Se pare că epicentrul seismului a fost în Gorno-Badakhshan, o regiune semi-autonomă din estul Tadjikistanului care se învecinează cu Afganistan şi China.

USGS a estimat că „puţini locuitori” vor fi expuşi la alunecări de teren în urma cutremurului. Regiunea slab populată unde s-a produs cutremurul este înconjurat de impozanţii munţi Pamir.

O replică cu magnitudinea de 5,0 a zguduit zona la aproximativ 20 de minute după cutremurul iniţial. Seismul a fost resimțit puternic în unele zone din vestul Chinei – Xinjiang, inclusiv Kashgar și Artux, potrivit CCTV.

Alimentarea cu energie nu a fost afectată în Kashgar, a informat presa de stat Xinhua. Departamentul de căi ferate Xinjiang a suspendat trenurile de pasageri care circulau pe ruta Aksu către Kashgar a căii ferate de sud din Xinjiang, a transmis presa de stat. Autoritățile locale verifică podurile, tunelurile și echipamentele de semnalizare.