Categorii
Știri

Cum poți plăti mai puțin pe polițele RCA. Șoferii din România apelează la numeroase tertipuri

Tot mai mulţi români caută soluţii pentru a plăti polițe de asigurare mai ieftine. Iată ce trucuri poţi folosi.

În ultimele zile, au apărut în mediul online mai multe anunţuri în care românii sunt îndemnați de brokeri să cumpere polițe RCA. Specialiştii îi îndeamnă pe șoferi să grăbească pentru că acestea se vor scumpi şi mai mult. Motivul? Cererea a crescut semnificativ.

„A apărut temerea că vor creşte preţurile la asigurare. Brokerii cu care am discutat mi-au spus că au venit mai mulţi clienţi în ultima vreme. S-au grăbit. Aşa cum, din cauza cutremurului din Turcia, s-au grăbit să-şi facă asigurări de locuinţe”, a declarat Sergiu Costache, preşedinte ApPA.

Cum poți plăti mai puțin pe polițele RCA
Îndemnurile specialiştilor au fost ascultate, iar o parte dintre şoferi au ales să își achiziționeze o poliță de asigurare acum. Asigurarea poate fi cumpărată cu o lună înainte ca actuala poliță să expire.

O altă categorie de clienți preferă ca, în caz de accident, să suporte din buzunarul propriu despăgubirea, doar să își păstreze clasa de bonus.

„Există varianta de răscumpărare a daunei. Însă, din ce observăm noi, daunele sunt oricum peste o mie de euro. Şi trebuie comparat dacă valoarea daunei compensează valoarea bonusului pe care îl poţi obţine din discounturile pe care le ai de la un an la altul”, a explicat Mădălin Roşu, preşedinte BAAR.

O altă soluţie pe care o aleg şoferii pentru a plăti RCA-ul mai puţin este să îşi înmatriculeze maşina pe numele unui rude mai în vârstă.

„Cei care au fost mai grijulii şi-au înmatriculat maşinile pe numele unor rude mai în vârstă şi care, conform tarifelor actuale, au preţuri mai mici. Chiar şi un 10% dacă este, e convenabil. La 1.500 de lei, înseamnă 150 de lei în minus”, a declarat Sergiu Costache, preşedinte ApPA, potrivit observatornews.ro.