Categorii
Știri

Certificatul verde

Joi, 10 februarie, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a dezvăluit când vor fi eliminate anumite restricții din Romnia. Oficialul a adăugat că acest lucru se va realiza numai dacă numărul de persoane infectate cu Sars-CoV-2 va scădea considerabil.

Certificatul verde Covid ar putea fi eliminat

Așadar, dacă numărul de persoane infectate cu Sars-CoV-2 nu va evolua în următoarea perioadă, Alexandru Rafila, a transmis că masca de protecție și certificatul verde ar urma să fie eliminate în martie.

„Scăderea o să fie la fel de repede precum creșterea.

Cred că în luna martie o să putem renunța la mască. Tot din martie e posibil să renunțăm și la certificat. Cam în trei-patru săptămâni e posibil să înregistrăm o scădere a numărului de cazuri.
Ultimele restricții care o să fie ridicate sunt referitoare la masca în interior. Restricțiile trebuie ridicate gradual. Însă nu excludem apariția de noi variante, care pot afecta grupuri importante de oameni”, a explicat Alexandru Rafila la Digi24.

În luna ianuarie a acestui an, Alexandru Rafila spunea că masca de protecție va fi ultima obligativitate anulată, iar măsurile de relaxare vor fi implementate treptat.

„Cred că până la sfârșitul lunii martie vom scăpa de o parte din măsurile restrictive.

Și lucrul cel mai important e să avem de această dată o abordare predictibilă a perioadei următoare, nu de la o săptămână la alta.
Masca ar trebui să fie ultima măsură la care să renunțăm. Măsurile de relaxare vor fi luate gradual”, declara Alexandru Rafila pe 24 ianuarie.

Florin Cîțu susține că restricțiile nu vor dispărea prea curând!

Florin Cîțu a decarat zilele trecte că PNL a reușit să crească treptat economia națională într-o perioadă dificială, precizând că liberalii au făcut schimbări fundamentale în România.

„Şi mie mi-ar fi foarte uşor – dar noi nu suntem populişti la Partidul Naţional Liberal – să vin să spun că da, e normal ca în martie, aprilie sau mai să vin să spun că nu mai avem restricţii. (…) Am putea să promitem şi noi lucruri care nu se pot face, dar noi preferăm să nu-i minţim pe români.

Partidul Naţional Liberal a guvernat România în cea mai dificilă perioadă şi a reuşit cea mai bună creştere economică. Partidul Naţional Liberal este cel care digitalizat, după ani de zile de guvernare de stânga, ANAF, a conectat casele de marcat, peste 500.000 de case de marcat la sistemul ANAF. (…) Astăzi putem să vorbim de compensarea facturilor pentru că am avut o economie performantă care a fost administrată de un guvern liberal. Dacă nu aveam aceşti bani la buget, nu puteam să vorbim de acele compensări ale facturilor. Lucrurile se leagă între ele”, a declarat fostul premier.