Categorii
Știri

Cele mai puternice rugăciuni care se citesc în Postul Crăciunului. Îți vor da putere

Postul Crăciunului este una dintre cele mai importante perioade din anul bisericesc, de mare însemnătate pentru credincioși fiind atât de încărcată spiritual.

În această perioadă toată lumea încearcă să dea dovadă de mai multă bunătate, atenție față de cei din jur, îngrijindu-se totodată de cele trupești și sufletești.

Postul nu implică doar abținerea de la mâncărurile de dulce, ci și perioada în care punem o pauză de la tumultul cotidian și ne apropiem mai mult de Dumnezeu.

Cele mai puternice rugăciuni care se citesc în Postul Crăciunului

Iată ce rugăciuni poți citi în această perioadă în care suntem în Postul Nașterii Domnului.

Fă-ți un obicei din a citi măcar o rugăciune în fiecare zi, dimineața înainte de a începe lucrul, sau seara înainte de somn.

Îți vor da încredere că totul va fi bine cu tine și familia ta și te vor ajuta să te simți protejat.

Rugăciunea care se citește dimineața în timpul Postului Crăciunului este Rugăciunea Începătoare, apoi se citește Rugăciunea zilei respective (luni, marți…). O altă rugăciune pe care o poți citi în fiecare zi din această perioadă este Împărate Ceresc.

De asemenea, în Postul Crăciunului este bine să citește Crezul și Tatăl Nostru, precum și rugăciunile închinate Maicii Domnului. Este vorba despre Cuvine-se cu adevărat și Împărăteasa mea cea prea bună și nădejdea mea.

Seara, înainte de somn, se citește Rugăciune de seară, Tatăl Nostru și Rugăciunea Cuvine-se cu adevărat.

Rugăciunea care se citește în fiecare post

Există o rugăciune care se citește nu doar în timpul Postului Crăciunului, ci în fiecare dintre cele patru posturi din timpul anului bisericesc. Sunt cuvinte foarte puternice care îi apropie pe credincioși de Dumnezeu.

Dumnezeul nostru, nădejdea tutu­­ror marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai întocmit, prin Legea Ta cea Veche și Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm și Ție ne rugăm: întărește-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârgu­ință, spre mărirea numelui Tău celui sfânt și spre iertarea păca­telor noas­tre, spre omorârea patimilor și biru­­ință asupra păcatului; ca împreună cu Tine răstignindu-ne și îngro­pân­du-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte și să petrecem cu bună­plă­cere înaintea Ta întru toate zilele vieții noastre.

Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi, Hris­toase, Dum­­­ne­­zeule, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfântului și bu­nului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Postul Crăciunului ține 40 de zile și în ciuda faptului că este al doilea cel mai lung post din an, după Postul Paștelui, este considerat un post blând. Biserica Ortodoxă face multe dezlegări la vin și ulei, precum și la pește, zile în care credincioșii care postesc, pot să consume și altceva în afară de alimentele de frupt. Postul este considerat o formă de pocăință, adică un mijloc de mântuire.