Categorii
Știri

Cea mai nouă escrocherie din România

Infractorii din România au dezvoltat o nouă metodă de a înșela oamenii, după metodele deja celebre ”Accidentul” sau ”Pomana”.

Potrivit polițiștilor, escrocii au perfecționat o nouă metodă de a înșela oamenii, bazându-se pe nevoia oamenilor de a scăpa de mobilă, prin donații.

Escrocheria cu mobila, ultima găselniță a infractorilor

Oamenii legii spun că au mari probleme pentru că mulți români nici măcar nu își dau seama că sunt victime și nu depun plângere penală în multe cazuri. Cert e că există deja o rețea mare, bine pusă la punct, care perfecționează zilnic această escrocherie cu mobilă veche.

Cum procedează, de fapt, escrocii, în acest caz? Mioara e una dintre victimele care povestește prin ce a trecut. Pentru că s-a mutat la o garsonieră de la patru camere, a decis să doneze mare parte din mobila pe care o deținea.

”Am căutat mai întâi firme care se ocupă cu mutatul mobilei și mi-au cerut între 1.500 și 2.500 de lei, iar o firmă care ia lucrurile din casă și le aruncă cere tot cam atât. Am făcut un calcul și am ajuns la concluzia că dacă îmi cumpăr mobilă nouă, mă costă mai puțin și transportul e gratuit. Apoi am văzut că sunt mulți care donează mobila veche și am pus un astfel de anunț pe un grup de Facebook.

Am specificat că mobila e veche și am pus poze. Mi-a scris o femeie din Prahova. Mi s-a părut ciudat că vrea să ia o parte din mobilierul vechi, trimițând o mașină și cinci oameni, de la aproape 200 de kilometri distanță, dar am considerat că e alegerea ei, iar eu trebuie să mă ocup de mutarea în celălalt apartament, deci nici măcar nu m-am gândit că ar putea fi o problemă. Le-am dat adresa de acasă și i-am așteptat. Când au venit, am văzut că se cam strâmbă, dar au luat mai multe dulapuri mari și niște fotolii. După ce au plecat, am început să primesc telefoane de la cea care m-a contactat inițial, pentru a se plânge de calitatea produselor, deși eu nu i le-am vândut. După trei zile mi-a cerut bani, plângându-se că i-am făcut probleme”, explică femeia.

Așadar, există o rețea bine pusă la punct care preia mobila donată, după care se plânge de calitatea acesteia și cere bani în schimb. Prin acest tip de presiune, psihologică, unele victime cedează și plătesc, deși nu are nicio logică.