Categorii
Știri

Ce trebuie să ai în portofel de Sfântul Andrei 2022? Vei avea noroc la muncă tot anul

Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei este una dintre cele mai mari sărbători din această lună. Însă știați ce trebuie să aveți în portofel pentru mai mult noroc?

Aflați din rândurile următoare cine a fost mai exact Sfântul Apostol Andrei, dar și care este cea mai puternică rugăciune adresată acestuia, în zi de sărbătoare.

În plus, descoperiți și ce trebuie să avem în portofel, pentru mai mult belșug, dar și cum ne putem visa ursitul.

Calendar ortodox 30 noiembrie 2022 – Sfântul Apostol Andrei
Sfântul Apostol Andrei a fost fratele Sfântului Petru. Cei doi au fost primii ucenici ai lui Hristos. Ca urmare al acestui aspect, imediat după ce a avut loc Pogorârea Sfântului Duh, Apostolii au primit, prin tragere la sorți, teritoriile unde vor predica.

Astfel, Sfântul Apostol Andrei a ajuns să predice în Scytia și Asia Mică.
Cu toate acestea, Sfântul Apostol Andrei a fost martirizat la Patras, în Grecia. În ciuda faptului că nu se știe exact anul în care acesta a trecut la cele veșnice, conform tradiției, se spune că a fost răstignit pe o cruce în formă de „X”, în timpul uneia dintre persecuții, fie cea a lui Nero, între anii 54-68 sau cea a lui Domițian, între anii 81-96.

Atunci când vine vorba despre sfintele sale moaște, se pare că există părticele din acestea, peste tot în lume, printre care se numără și bisericile din Cipru, Bulgaria, Germania, Franța, România și nu numai. Abia în anul 1995, s-a hotărât ca ziua Sfântului Apostol Andrei să fie însemnată cu cruce roșie, iar la distanță de doi ani, în anul 1997, acesta a fost declarat “Ocrotitorul României”.