Categorii
Știri

Ce monedă să ai neapărat în buzunar în noaptea de Revelion. Așa vei atrage bogăția în noul an

Revelionul marchează trecerea dintre ani și este o sărbătoare de care se leagă numeroase tradiții și obiceiuri. În noaptea dintre ani, se spune că trebuie să ai anumite obiecte asupra ta și anumite alimente pe masă, pentru a avea parte de un an bun și îmbelșugat. Ce monedă să ai neapărat în buzunar în noaptea de Revelion, pentru a atrage bogăția în noul an.

Cele mai cunoscute superstiții legate de Revelion
Mai sunt câteva zile până când vom trece în 2023. Indiferent că sărbătorești Revelionul acasă, la restaurant, la munte sau în destinații exotice, sunt câteva superstiții de care ar trebui să ții cont. Unele dintre ele sunt arhi-cunoscute, în timp ce altele sunt mai puțin populare. Se spune că pentru a-ți merge bine în noul an trebuie să porți ceva roșu, în general lenjerie de corp.

Nu uita să ai asupra ta bani în noaptea dintre ani, pentru a avea parte de belșug și bogăție și în anul care vine. De asemenea, dacă ai un calendar cu noul an, pune-l în casă încă din seara de 31 decembrie. În acest fel se spune că întâmpini cu entuziasm anul care vine și tot ce are el de adus.

În ceea ce privește masa de Revelion, nu ar trebui să lipsească preparatele din pește. Carnea de pui nu trebuie să se regăsească pe masă în această noapte, pentru că se spune că aduce ghinion. Un obicei pe care îl au oamenii și în alte țări din lume este să mănânce 12 boabe de strugure fix la 12 noaptea.

Ce monedă să ai neapărat în buzunar în noaptea de Revelion

Indiferent câți bani ai avea în portofel în noaptea de Revelion, pune în buzunar și o monedă de argint. Aceasta aduce noroc și prosperitate, iar la 12 noaptea se spune că este bine să o pui în paharul din care bei șampania. Păstrează moneda în portofel, tot restul anului, pentru a avea noroc la bani.

O altă modalitate de a atrage norocul în noul an este să ai o pușculiță cu bani sub bradul de Crăciun. După ce strângi decorațiunile, pune pușculița la fereastră și ai grijă să nu rămână niciodată goală. Chiar dacă iei bani din ea, adaugă la loc o sumă mai mare. În acest fel, te asiguri că vei avea tot anul parte de prosperitate. Poți face din acest lucru un obicei care să îi implice pe toți membrii familiei.