Categorii
Știri

Ce aparat electrocasnic consumă cât 160 de becuri economice

Un aparat electrocasnic consumă cât 160 de becuri economice, deși este de mici dimensiuni, Foarte multe persoane îl utilizează aproape zilnic

Un aparat electrocasnic care consumă cât 160 de becuri economice

În ultima perioadă, din cauza scumpirilor la gaz și la energia electrică, românii caută metode prin care să reducă consumul.

Cu toate acestea, există câteva aparate electrocasnice care nu sunt de ajutor pentru a reduce consumul, ci chiar din contră.

În această categorie intră un aparat utilizat de foarte multe persoane. Este vorba despre uscătorul de păr. Deși este de mici dimensiuni, acesta consumă foarte mult.

Un uscător de păr consumă, de exemplu, 0,8 kw/h (800 de watts), iar un bec economic 5 watts pe oră. După un calcul simplu, acest aparat electrocasnic, atât de utilizat de foarte multe persoane, consumă cât 160 de becuri economice, notează cancan.ro.

Sunt și alte aparate care consumă foarte mult curent, însă în această perioadă trebuie menționat că și instalația de Crăciun poate contribui la creșterea consumului.

Pentru a evita acest lucru poți utiliza instalațiile cu LED, care economisesc cu până la 80% mai mult decât cele cu incandescență.

De asemenea, în categoria electrocasnicelor care consumă mult intră și mașina de spălat și uscătorul de rufe. Și frigidere consumă destul de mult, precum și cuptoarele electrice sau fierbătoarele de apă.

Cum se folosește corect uscătorul de păr

Uscătorul de păr este un aparat indispensabil în casă, mai ales pentru persoanele cu părul lung. Usucă destul de repede podoaba capitală și are diverse funcții, așa că este foarte util mai ales atunci când te grăbești.

Atunci când utilizezi acest aparat, trebuie să ții cont de câteva lucruri. Pentru a usca corect părul, acesta trebuie împărțit în șuvițe mai subțiri.

De asemenea, uscătorul nu trebuie apropiat prea tare de păr, altfel riști să îl arzi. Este important să utilizezi acest aparat în direcția firului de păr pentru a-l usca corespunzător.

Trebuie să acorzi mare atenție și produselor de păr pe care le utilizezi atunci când îți usuci părul cu acest aparat.