Categorii
Știri

Câţi bani câştigă Raed Arafat ca secretar de stat. Nu i-a fost ruşine să recunoască: „S-a dublat”

Câţi bani câştigă Raed Arafat ca secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). A făcut chiar el public venitul pe care îl încasează, în cea mai recentă intervenție pentru presa românească. Suma de bani s-a dublat, în comparație cu cea de care beneficia în urmă cu câțiva ani de zile. Pe lângă salariul propriu-zis, încasează și normă de hrană.

Câţi bani câştigă Raed Arafat ca secretar de stat
Raed Arafat a reprezentat subiectul multor controverse izbucnite, de-a lungul timpului, în spațiul public. Multe dintre tensiuni au luat naștere și pe fondul veniturilor financiare de care beneficiează șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). Pe lângă această activitate, mai deține și poziția de secretar de stat în MAI.

Raed Arafat susține că nu poate spune că a adunat avere de-a lungul vieții sale. Are un apartament în județul Ilfov, care, potrivit ultimei declarații de avere publicate în anul 2022, prezintă o suprafață de 80 de metri pătrați. Pe lângă acest imobil, deține și 35% din casa părintească din Palestina.

Întrebat despre veniturile sale financiare, Raed Arafat a spus exact suma de bani pe care o încasează, în calitate de secretar de stat în MAI. Veniturile financiare ale acestuia s-au dublat odată cu intrarea în vigoare a legii salarizării, după cum a explicat chiar el.

„Salariul meu e salariul de secretar de stat. Oficial, este aproape 10.000 de lei. E așa de câțiva ani. Înainte, era 5.000 de lei. Când au crescut salariile și s-a făcut legea salarizării, am ajuns la suma de 9.700 și ceva de lei plus norma de hrană. Deci, (salariul meu s-a dublat- n.r.), se învârte pe la 10.000 de lei”, a declarat Raed Arafat, în podcastul „Altceva”, realizat de Adrian Artene.