Categorii
Știri

Câte clase are, de fapt, Cătălin Scărlătescu

Cătălin Scărlătescu a devenit cunoscut publicului larg după ce a ajuns alături de Florin Dumitrescu și Sorin Bontea la PRO TV. Acolo, cei trei au pus bazele primului show culinar și au fost imediat îndrăgiți de telespectatori. Însă, puțini știu cu ce s-a ocupat celebrul chef înainte, de unde vine sau câte clase are.

Cătălin Scărlătescu și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie la o vârstă fragedă, iar la 16 ani deja cocheta cu domeniul. A preferat să treacă mai rar pe la școală și să se concentreze pe ceea ce avea să devină cariera lui. Astfel, atunci când vine vorba de studii, celebrul chef nu are nici BAC-ul la activ, însă are o experiență vastă în bucătărie.

La doar 16 ani deja lucra la un hotel de pe litoralul românesc, era curier. Doi ani mai târziu, a început să se ocupe de manipularea mărfii și de curățenie, iar apoi a intrat și în bucătărie la curățat de legume. La scurt timp, Cătălin Scărlătescu pleacă pe mare, pe un vapor cargo ca stewart. După această experiență s-a îndreptat către Germania, unde a lucrat într-un restaurant cu renume.

Ani mai târziu, Cătălin Scărlătescu revine în România și ajunge bucătarul șef al restaurantului Angels. Ulterior devine executive manager la Museum și copartener la restaurantul „Il Gambero Rosso“. Își începe și cariera în televiziune, iar în prezent și-a deschis propriul restaurant. Însă de departe cel mai greu lucru pe care l-a făcut până acum este aventura din America Express, pe care a trăit-o cot la cot cu iubita sa, Doina Teodoru.