Categorii
Știri

Cât costă un curcan gătit de chef Cătălin Scărlătescu pentru masa de Crăciun

Cine vrea să comande pentru masa de Crăciun un curcan gătit de chef Cătălin Scărlătescu trebuie să își facă bine calculele financiare. „Haterii” de pe Facebook au mers chiar mai departe, zicând că e nevoie de un credit la bancă, asta fiindcă un româm de rând trage mai bine de o lună ca să facă rost de banii ăștia.

Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din țară, iar asta se vede și în prețurile produselor care ies din mâinile sale.

2763 de lei pentru un curcan gătit de Cătălin Scărlătescu
Cum nebunia cumpărăturilor pentru Crăciun e în toi, mulți s-au gândit că ies mai bine dacă aleg să comande mâncarea. Și fiindcă suntem pro-americani, curcanul a luat locul porcului ca vedetă pe masa de Crăciun.

De câteva zile, pe Facebook se rostogolește o ofertă lansată de chef Cătălin Scărlătescu, îndrăgitul bucătar de la Antena 1. Pagina lui de Internet abundă în tot felul de oferte, inclusiv curcani gata preparați. Prețul cerut este, însă, unul pe măsura faimei lui Scărlătescu: 2763 de lei pentru un curcan de 20 de kilograme!

n prezent, salariul minim brut pe economie în România este 2550 de lei. Așadar, un curcan gătit de Cătălin Scărlătescu ajunge să fie mai scump decât venitul minim brut al unui român. Mai mult, curcanul lui Scărlătescu rivalizează, ca preț, cu un porc în viu, cumpărat de la ferme sau producătorii locali.

În magazine, un kilogram de curcan se vinde cu aproximativ 40 de lei. Cel gătit de Cătălin Scărlătescu trece de 135 lei/kg.