Categorii
Știri

Când se bea, de fapt, cafeaua. Înainte sau după micul dejun

Mulți oameni sunt dependenți de cafea, iar unii își iau zilnic energia din această băutură și o consumă chiar înainte de micul dejun, adică pe stomacul gol.

Cafea pe stomacul gol sau după micul dejun? Ce spun oamenii de știință

Însă, cafeaua pe stomacul gol nu are deloc beneficii asupra organismului nostru. O echipă de cercetători de la Centrul pentru Nutriție, Exercițiu și Metabolism de la Universitatea din Bath (Anglia) a analizat consecințele cafelei de dimineață și ale somnului întrerupt.

O cafea neagră, tare, consumată imediat ce ne-am trezit, ne dăunează controlului zahărului din sânge, mai ales atunci când nu am dormit prea bine și ne simțim epuizați.

De asemenea, cafeaua pe stomacul gol a crescut cu 50% răspunsul la glucoza din sânge, iar cofeina poate provoca rezistența la insulină.

”Știm că aproape jumătate dintre noi ne vom trezi dimineața și, înainte de a face orice altceva, vom bea cafea. – intuitiv, cu cât ne simțim mai obosiți, cu atât cafeaua este mai tare.

Acest studiu este important și are implicații de anvergură asupra sănătății, deoarece până acum aveam cunoștințe limitate despre ceea ce face acest lucru asupra corpului nostru, în special pentru controlul metabolic și al zahărului din sânge.”, a declarat James Betts, profesor și co-director al Centrului pentru Nutriție, Exerciții și Metabolism, din cadrul Universității Bath.

Cafeaua se consumă după micul dejun

Cercetătorul menționat ne sugerează ca soluție salvatoare a sănătății noastre să evităm, așadar, cafeaua dinainte de micul dejun. Este necesar prin a ne începe ziua cu mâncatul și apoi cu o cafea.

”Controlul zahărului din sânge este afectat atunci când primul lucru cu care corpul nostru intră în contact este cafeaua, mai ales după o noapte de somn perturbat.