Categorii
Știri

Bill Gates

O criză a alimentelor se va abate asupra lumii. Din acest motiv, este nevoie de strategii de adaptare, de

sprijin şi de finanţare, toate în regim de urgenţă, a declarat miliardarul. Nici Europa nu scapă de criză şi tot din cauza schimbărilor climatice.

Fundația Bill și Melinda Gates a cheltuit aproape 6 miliarde de dolari pentru programe de dezvoltare agricolă, concentrându-se pe extinderea agriculturii industriale.

Numai că, experți de frunte în securitatea alimentară, rețeaua societății civile și sute de grupuri din întreaga lume spun că programul agricol al „revoluției verzi” al fundației condusă de Gates, mai ales pentru Africa, exacerbează foametea şi inegalitatea.

Programul agricol emblematic al Fundației Bill & Melinda Gates, Alianța pentru o revoluție verde în Africa, lucrează la tranziția fermierilor de la semințe și culturi tradiționale la semințe brevetate, îngrășăminte pe bază de combustibili fosili și alte elemente de intrare pentru a cultiva culturi de mărfuri pentru piața globală.

Fundația spune că obiectivul său este „de a crește randamentele și veniturile a milioane de mici fermieri din Africa … astfel încât să poată scoate ei înșiși și familiile lor din foamete și sărăcie”.