Categorii
Știri

Bill Gates, estimare optimistă

Bill Gates, fondatorul Mircosoft, spune că omenirea va putea duce pandemia de SARS-CoV-2 la nivelul de incidență și mortalitate al gripei sezoniere, cu ajutorul vaccinurilor și tratamentelor orale.

Pe baza a trei componente – imunitate naturală a celor trecuți prin boală, imunizarea cu vaccin și tratamentele orale inovatoare – numărul de decese și de cazuri de infecție cauzate de coronavirus s-ar putea reduce considerabil, estimează Bill Gates. Astfel, până în vara anului 2022, pandemia COVID-19 ar trebui să ajungă la niveluri de incidență și mortalitate egale sau chiar mai scăzute decât cele ale gripei sezoniere.

Bill Gates laudă regimul comunist din China

Când vom ajunge la acest nivel va reîncepe pe deplin activitatea economică, chiar dacă vor mai rămâne câteva zone sensibile, mai spune Bill Gates, co-președintele Fundației Bill și Melinda Gates, unul dintre promovării vaccinării la nivel global.

El a spus, la Forumul Bloomberg New Economy din Singapore, ca răspuns la întrebarea adresată de moderatorul și redactorul-șef al Bloomberg, John Micklethwait, privintoare la modurile diferite în care țările tratează pandemia, că orice țară care a putut să facă ceea ce a făcut China – adică să identifice din timp prezența bolii și să-și închidă hotarele – a fost „binecuvântată”, scrie straitstimes.com.

Critici pentru Marea Britanie

Remarcând lipsa de utilizare a măștilor de protecție cu ocazia unei festivități de recepție la discuțiile pe tema climei din cadrul COP26 de la Glasgow, Bill Gates a precizat că Regatul Unit este la celălalt capăt al spectrului, „unde au spus: «Hei, să ne comportăm ca și cum ar fi gripă», iar acum plătesc prețul acestei situații”, a declarat fondatorul Microsoft.

„Asta înseamnă că au foarte puțină imunitate naturală și, prin urmare, trebuie să crească dramatic acoperirea vaccinală înainte de a cădea acel zid care le-a permis să (oprească) intrarea persoanelor infectate. Menținerea acelui zid este foarte dificilă. Și multe țări decid că, între ratele de vaccinare (în creștere) și antivirale, beneficiile de a permite oamenilor să intre și să iasă din țară înseamnă că este bine să se deschidă”, a spus Bill Gates.