Categorii
Știri

Valeriu Gheorghiță:

Valeriu Gheroghiță susține că asistăm la o creștere a numărului de cazuri și este nevoie ca populația să se vaccineze, mai ales că ne apropiem de sezonul rece care poate favoriza transmiterea COVID-19 mult mai ușor.

Valeriu Gheorghiță este de părere că sezonul rece poate favoriza transmiterea SARS-CoV-2. De asemenea, asistăm deja la o creștere a numărului de cazuri de COVID ca și în alte țări, iar apariția unei noi tulpini de coronavirus care poate mai contagioasă și să ducă la un al cincilea val al pandemiei, nu este exclusă în lunile următoare.

Gheorghiță îndeamnă la vaccinare pentru a evita un viitor val de îmbolnăviri

Doctorul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de imunizare contra COVID-19, spune că este esențial ca populația să se vaccineze.

Valeriu Gheorghiță crede că rolul medicilor de familie este esențial în a-i convinge pe oameni să se vaccineze. De altfel, persoanele aflate în vârstă și cele cu mai multe boli sunt în continuare expuși în fața bolii.

Aici, certificatul verde digital clar nu va avea un impact”, recunoaște Valeriu Gheorghiță.

În țară, sunt doar 3.000 de medici de familie, adică aproximativ 30% din totalul medicilor, care efectuează vaccinarea în cabinetele lor, deși mulți dintre ei sunt angajați în centrele de vaccinare.

Suntem aproape de valul 5?

”În Marea Britanie este o tendință de creștere a numărului de cazuri și nu vreau să uităm că suntem în plin sezon rece. Iarna se apropie și oamenii vor sta din ce în ce mai mult în spații închise, vor interacționa din ce în ce mai mult, aerisirea încăperilor se va face mai puțin, iar riscul de infectare evident că va crește, deci nu suntem sub nicio formă într-o perioadă care din punct de vedere al condițiilor epidemiologice să fie în favoarea noastră, ci dimpotrivă”, a susținut Valeriu Gheorghiță, la Digi24.