Categorii
Știri

Avertisment de ultimă oră: un nucleu ciclonic a ajuns deasupra României!

Vremea este în continuu proces de schimbare! Temperaturile au scăzut brusc și atmosfera este tot mai schimbătoare. Situația este extrem de dificilă, iar meteorologii vorbesc despre prezența unui ciclon nucleic chiar deasupra țării noastre. Meteorologii au explicat cât de periculos este acest fenomen.

Cod roșu de vreme rea

Este cod roșu de vreme rea în Croația și în Serbia şi se îndreaptă spre România. Vremea a luat-o razna în țările vecine și se pare că vom avea parte de aceeași soartă, pentru că următoarele zile vor fi foarte ciudate.

Meteorologul Alina Șerban spune că acest ciclon aduce, pe de o parte, temperaturi mult prea mari, iar pe de altă parte, ploi, ninsori, dar și un vânt extrem de puternic. Sunt așteptate intensificări de 60-70 de kilometri pe oră în sudul Banatului, de peste 90-100 de kilometri pe oră pe crestele Carpaților Meridionali, mai ales acolo unde deja este zăpadă.

“Acest nucleu ciclonic va veni cu un sector cald în zona țării noastre, astfel încât temperaturile vor fi ridicate pe parcursul zilei de mâine în mare parte din țară, cu mult mai ridicate chiar decât în mod normal la această dată.

În vestul, în sudul teritoriului, în mod deosebit, așteptăm temperaturi maxime ce vor atinge 13-14-15 grade chiar mai mult de atât în zona Dobrogei, spre 16-17 grade cu 10 grade aș putea spune peste ce ar trebui să înregistrăm la această dată.”, a spus specialistul.
Dacă în sudul țării vom avea parte de temperaturi mult mai ridicate decât cele normale, situația este complet diferită în alte regiuni. Aflăm de la meteorologi că precipitațiile vor fi amestecate în zonele montane, unde vor cădea atât lapoviță, cât și ninsoare foarte probabil. Pot apărea și în Transilvania precipitații slabe, sub formă de lapoviță și ninsoare.

Minimele vor scădea treptate. Acestea vor deveni ușor negative spre finalul săptămânii cam în toate regiunile și vor rămâne la acest nivel câteva zile bune.