Categorii
Știri

Avem raportul oficial

Petrică Mâțu Stoian s-a stins din viață în Spitalul de Urgență Reșița, la vârsta de 61 de ani, în data de 6 noiembrie.

Cântărețul era internat pe secția ATI a unității spitalicești, în stare gravă. Acesta a fost înmormântat în cimitirul Ungureni din Craiova. Ce arată raportul oficial al DSP. De ce a murit Petrică Mâțu Stoian, de fapt?

Înainte ca Petrică Mâțu Stoian să ajungă în stare gravă pe secția ATI a Spitalului de Urgență Reșița, acesta a mers la o clinică privată din județul Caraș-Severin pentru a face terapie hiperbară, un tratament post-COVID.

După moartea cântărețului de muzică populară, clinica privată a primit sancțiuni în valoare de 80.000 de lei la începutul lunii noiembrie, în urma controlului efectuat de Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin.

La nivelul clinicii s-au găsit nereguli majore.

Clinica respectivă deține trei autorizații eliberate de DSP Caraș-Severin: una pentru medicina hiperbară – 090/14.12.2020, o autorizație sanitară de funcționare pentru cabinet medicină internă – 038/07.05.2021 și o autorizație sanitară de funcționare pentru punct recoltare probe biologice – 087/03.12.2020.

Echipa de la DSP Caraș-Severin s-au prezentat în urmă cu o săptămână la clinica privată, în jurul orei 16:00, în timpul programului. Deși orarul clinicii arăta că este deschisă, fiind vorba de orele 13:00-18:00, angajații nu se aflau în unitate.

Clinica are un medic specialist în specialitatea psihiatrie, dar care are și atestat de studii complementare în medicina hiperbară eliberat de Ministerul Sănătății, dar și cinci asistenți medicali, un medic primar de medicină de familie și un medic cu specialitatea ORL.

Atunci, reprezentanții DSP au declarat: ”Trebuie menționat că, la nivelul clinicii, acordul și consultul medicului pentru tratament hiperbaric sunt realizate online, iar supravegherea pe perioada terapiei se face de către medici cu care unitatea a încheiat contracte de prestări servicii. Ședința durează 70 de minute, incluzând compresia și decompresia”.

Petrică Mâțu Stoian a ajuns la clinică pe 5 noiembrie. Ce scrie în raport

În data de 5 noiembrie, artistul Petrică Mâțu Stoian a ajuns la clinica privată pentru tratament post-COVID. În ziua de vineri, artistul a fost cazat într-o clădire învecinată, fiind și prima zi de tratament post-COVID. Medicul specialist psihiatru Bogdan Matei a efectuat evaluarea și admiterea la tratament.

”Comisia de control nu a putut identifica datele la care au avut loc interacțiunile dintre pacientul Petru Mîțu și dr. Matei Mircea Bogdan, premergătoare admiterii la tratament. De asemenea, nu s-a putut identifica dacă și ce documente medicale au fost solicitate, în afara unui buletin tomografic realizat în 22.10.2021 la cererea pacientului, care evidențiază modificări ale celor două arii pulmonare”, scrie în raport, arată expressdebanat.ro.