Categorii
Știri

Atenție la produsele de porc din comerț! S-a dat alerta în magazine, bacterie periculoasă

Alertă în magazinele din țară după ce a fost descoperită o bacterie periculoasă într-un produs căutat mai ales în această perioadă, premergătoare sărbătorilor de iarnă.

Înainte de Crăciun crește interesul românilor pentru produsele din carne de porc, dar trebuie să avem grijă ce și de unde cumpărăm. Inspectorii ANSVA au făcut publică o atenționare pentru consumatori cu privire la un produs care aparține societății Marcel.

Nu consumați acest produs! Conține o bacterie periculoasă pentru sănătate

Alerta face referire la loturi de urechi de porc și de mușchi țigănesc livrate de societatea Marcel. Acestea au fost retrase de la vânzare sau rechemate din cauza faptului că s-a descoperit că sunt contaminate cu Listeria – o bacterie periculoasă pentru sănătatea umană.

Atenție la produsele de porc din comerț! S-a dat alerta în magazine, bacterie periculoasă

Cei care au cumpărat aceste produse și nu au apucat să le consume sunt rugați să le distrugă, sau să le returneze în magazinele de unde le-au cumpărat, și vor primii banii înapoi. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesar prezentarea bonului fiscal.

Atenție la produsele de porc din comerț! S-a dat alerta în magazine, bacterie periculoasă
Mergeți la medic dacă ați consumat produse contaminate cu Listeria

Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum.

De asemenea, femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potențial gravă, care are un timp de incubație de până la opt săptămâni.

Listeria este o bacterie periculoasă care poate infecta creierul, membranele măduvei spinării și/sau fluxul sanguin al gazdei prin ingerarea alimentelor contaminate. Un risc crescut îl reprezintă nou născuții, femeile gravide, sau persoanele cu diabet zaharat.