Categorii
Știri

Asta ar fi o tragedie pentru mulţi tineri

Un anunţ surprinzător le dă mari emoţii tinerilor din Europa, precum şi celor care scot bani din această reţea de socializare, pe teritoriul UE.

TikTok ar putea fi interzisă în Uniunea Europeană dacă nu îşi accelerează până în septembrie eforturile de a respecta legislaţia UE, a anunţat comisarul european pentru piaţă internă, Thierry Breton.

1 septembrie 2023, data-limită

Comisarul Thierry Breon a explicat că aplicația este utilizată de persoanele care au o vârstă fragedă. Mulți copii folosesc TikTok zilnic, iar unele videoclipuri nu sunt recomandate pentru cei mici.

„Nu vom ezita să adoptăm întreaga gamă de sancţiuni pentru a ne proteja cetăţenii, dacă auditurile nu arată respectarea deplină a legislaţiei”, a declarat Breton.

Pretty & budget-friendly travel gems: discover Europe this fall or winter
TikTok a răspuns că va respecta DSA şi, de asemenea, a subliniat eforturile sale de a respecta întreaga legislaţia UE, inclusiv reglementările GDPR şi Codul de bune practici privind dezinformarea.

Angajaţii TikTok au accesat datele utilizatorilor

Presiunile au crescut asupra TikTok, după ce compania a recunoscut luna trecută că unii dintre angajaţii săi au accesat datele de utilizator TikTok a doi jurnalişti, pentru a încerca să identifice sursa informaţiilor dezvăluite de presă.