Categorii
Știri

Aparatul din casă care îți dă contorul peste cap. Consumă în 60 de minute cât alte electrocasnice într-o săptămână

În plină criză energetică, tot mai mulți oameni caută să afle care sunt marii consumatori de electricitate din gospodărie. Cu alte cuvinte, vor să știe ce aparat din casă îți dă contorul peste cap.

Dintr-o listă bogată de aparate electrocasnice, unul singur consumă în 60 de minute cât altele într-o săptămână.

Cuptorul electric, cel mai mare consumator

Specialiștii în energie sar în ajutorul oamenilor în aceste vremuri și dezvăluie lista aparatele electrocasnice trecute în categoria consumatori puternici de electricitate.

Luis Juanico, doctor în inginerie nucleară, a efectuat o serie de evaluări economice asupra consumatorilor casnici și a ajuns la concluzia că aparatul la care trebuie avută cea mai mare grijă este cuptorul electric. Acesta folosește o putere de aproximativ 3.000 de wați, dar pe piață sunt și modele care pot ajunge la 10.000 de wați.

Pe locul doi în clasamentul dr. Juanico vine mașina de spălat rufe, iar podiumul este completat de mașina de spălat vase. Ambele aparate folosesc apă încălzită cu ajutorul curentului electric și fiecare poate avea până la 3.000 de volți.

Date fiind aceste informații, specialiștii recomandă a fi evitate orele de vârf ale consumului de energie electrică (13:00 – 17:30 / 19:00 – 22:30).