Categorii
Știri

Aparatul care crește facturile la curent! Acesta este cel mai mare consumator de energie

Facturile la curent au crescut semnificativ în ultima vreme, după ce au avut loc scumpiri masive. Ar fi bine, însă, să începem să ne mai strângem și să facem economii în acest sens. Important este să știm care sunt dispozitivele ce consumă cel mai mult, unul dintre ele fiind echivalentul a 300 de becuri economice.

Aparatul care dă contorul peste cap

Prețurile tot mai mari la energia electrică ne fac să ne gândim tot mai serios la cum să reducem din consum. Facturile ne dau bătăi mari de cap și căutăm soluții să le reducem, așa că ar trebui să începem cu eliminarea celor mai mari consumatori.

Vezi și: Cele mai mici facturi la energie din țară! Acești români nu vor avea probleme cu căldura: “Stăm în pantaloni scurți și tricou!”

Există o mulțime de dispozitive și electrocasnice care consumă mult și pe care ar trebui să le folosim moderat. Unul dintre cele mai periculoase aparate este aerul condiţionat, care de ceva timp a devenit de indispensabil, fiind folosit chiar şi în timpul iernii. Dacă vara ne scapă de caldura toridă, în sezonul rece ne ajută să ne încălzim, dar pe bani mulți.

Potrivit experților, aparatul de aer condiționat consumă aproximativ 46% din cantitatea totală de energie dintr-o casă. Foarte importantă este, însă, puterea acestuia, care influentează consumul. Trebuie să fim atenți când achiziționăm un astfel de electrocasnic, de capacitatea pe care o are, astfel încât să facă fața casei noastre.

Este important de știut că aparatele de aer condiționat mai noi sunt semnificativ mai eficiente, având un consum redus, majoritatea fiind din clasa A+, A++. Spre exemplu, dacă un aparat de aer condiționat de 24.000 BTU consumă aproximativ 2000 W, un aparat de 36.000 BTU folosește aproximativ 3000 W.

Când Achiziționați un astfel de aparat, trebuie să fiți foarte atent la specificații și să cereți sfaturile unui specialist pentru a vă asigura că faceți cea mai bună alegere.