Categorii
Știri

Apa „acra” cu puteri vindecatoare dintr-un sat din Romania.

Puțini știu despre „apa acră” din Pișchia, județul Timiș, apa despre care localnicii spun că le dă puteri miraculoase și îi vindecă. Iată ce are în compoziția ei chimică și despre ce este vorba.

„Apa acră” din Pișchia, județ Timiș, apa care le dă puteri localnicilor și îi vindecă. Ce are în compoziția ei chimică

În comuna Pișchia din Timiș, la câțiva kilometri de Timișoara, există un izvor cu apă minerală pe care localnicii îl laudă. Oamenii locului jură că apa are capacitatea de a îi vindeca de anumite boli. O numesc „apa acră” și o beau deși nu are gust bun, iar fierul pe care îl conţine depăşeşte limita admisă.

Specialiştii spun că apele miraculoase trebuie consumate în cantităţi reduse.

„O cantitate mare de fier poate dăuna sănătăţii. E de preferat ca oamenii să consulte un medic care să îi sfătuiască în funcţie de afecţiunile pe care le au şi să le recomande cantitatea optimă de băut”, a declarat biologul Alina Mihai, potrivit Observator.

Fântâna cu apă minerală a fost forată în centrul comunei în urmă cu 60 de ani.

Explicația științifică este că prin compozitia ei chimică, aceasta este o apa bicarbonată, sodică, clorică, slab carbonizată si hipotonică, fiind indicată în tratarea unor afecțiuni ale aparatului digestiv, în afecțiunea căilor urinare și în stări alergice, potrivit evz.ro.