Categorii
Știri

Anunțul Digi RCS-RDS pentru toţi clienții din România. Este o schimbare importantă

Digi RCS-RDS este, fără îndoială, unul din cei mai importanți jucători din piața de telecomunicații, și cu cel mai mare număr de abonați. Deși a fost supus unor presiuni, gigantul nu ceda, dar avea să o facă în cele din urmă, după modificarea legii Audiovizualului. De aici și schimbarea importantă despre care relatăm astăzi. De altfel, recent a fost publicat anunțul Digi RCS-RDS pentru toţi clienții din România.

Gigantul Digi RCS-RDS și războiul cu Adrian Sârbu
În urmă cu doi ani, mogulul media Adrian Sârbu revenea în atenția publicului cu un nou proiect, denumit Aleph. În 2021 avea să lanseze primul post din acest proiect, Aleph News, urmându-i Aleph Business și Smart TV, în parteneriat cu celebrul jurnalist Marius Tucă. Din păcate acest parteneriat avea să se destrame repede, din considerente financiare, spunea Marius Tucă ulterior.

Dar, ceea ce a atras atenția presei a fost scandalul iscat între Adrian Sârbu și gigantul Digi RCS-RDS. Proaspătul lansat Aleph News, deși nu se afla încă în lista must-carry, intra în grila de retransmisie a unor companii de televiziune prin cablu.

În primele luni, Digi RCS-RDS nu prelua postul, iar asta avea să fie sămânța care va declanșa litigiul dintre companie și mogulul media Adrian Sârbu. După decizia CNA de a introduce posturile lansate în lista de retransmisie obligatorie, posturile intrau și în grila Digi RCS-RDS, dar nu așa cum declara Adrian Sârbu că ar fi fost înțelegerea.

Conform acestuia, Digi RCS-RDS ar fi trebuit să introducă Aleph News în pachetul tematic al canalelor de știri, lucru care nu avea să se întâmple pe parcursul anului 2021 și nici în prima parte a anului 2022. După mai multe somații din partea CNA, deși gigantul nu avea să modifice lucrurile, s-a decis modificarea Legii Audiovizualului. Amendamentele aduse la lege aveau să oblige toți cabliștii să-și modifice modul de aranjare a programelor retransmise, deci, în concluzie și gigantul Digi RCS-RDS avea această obligație.

Schimbarea importantă anunțată de gigant pentru toţi clienții din România
Ca urmare a modificării Legii Audiovizualului, companiile care furnizează servicii de televiziune sunt obligați să-și reorganizeze grila de programe retransmise după noi criterii tematice, iar posturile românești să fie introduse în primele pachete, în funcție de tematica acestora.

Așa se face că, de exemplu, toate posturile românești cu tematică de știri sunt incluse în pachetul preponderent, și tot așa. Aici intervine anunțul Digi RCS-RDS pentru toţi clienții din România, și anume crearea unei pagini dedicată noii grile de programe, în care fiecare client, în funcție de județul în care locuiește, poate afla care sunt programele pe care le va avea, în funcție de oferta la care este abonat.