Categorii
Știri

ANM a emis cod galben de ninsori și vânt puternic. Care e situația în București și harta zonelor afectate

Meteorologii au emis miercuri o atenționare meteorologică de tip Cod Galben. Avertizarea intră în vigoare miercuri seară și este valabilă până joi, la amiază.

ANM a emis cod galben de ninsori și vânt puternic. Care e situația în București și harta zonelor afectate, potrivit informațiilor oficiale transmise de Administrația Națională de Meteorologie.

ANM a emis cod galben de ninsori și vânt puternic
Atenționarea de tip Cod Galben a fost emisă miercuri de către Administrația Națională de Meteorologie. Aceasta este valabilă începând de miercuri, 15 decembrie 2021, ora 20:00 și până joi, 16 decembrie 2021, ora 14:00.

Fenomenele vizate sunt: precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare și vor apărea și intensificări ale vântului, declară ANM.

Dobrogea este afectată de atenționarea de tip Cod Galben de ninsoare și vânt puternic. Mai exact: județele Tulcea și Constanța.

Harta zonelor afectate
Astfel, în intervalul 15 decembrie 2021, ora 20:00 – 16 decembrie 2021, ora 14:00 în Dobrogea vor apărea precipitații predominant sub formă de ninsoare. Precipitațiile vor fi moderate cantitativ, în general (între 10 și 15 l/mp), iar local se va depune un strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări, iar vitezele înregistrate vor atinge 40 – 45 de kilometri pe oră. În zona litoralului precipitațiile vor fi mixte, iar rafalele vor atinge viteze de 50 – 60 de kilometri pe oră.

Meteorologii au mai transmis că atât ninsori, cât și vânt puternic, se vor semnala pe arii restrânse și în partea de est a Munteniei, acolo unde se vor forma și condiții de polei.

Atenționare meteo emisă de ANM, miercuri, 15 decembrie 2021. Sursă foto: Facebook/ Administratia Nationala de Meteorologie RA
Atenționare meteo emisă de ANM, miercuri, 15 decembrie 2021. Sursă foto: Facebook/ Administratia Nationala de Meteorologie RA

Prognoza specială pentru București

ANM a emis prognoza specială pentru Capitală. Astfel, în intervalul 15 decembrie 2021, ora 20:00 – 16 decembrie 2021, ora 14:00, cerul din București se menține mai mult noros și vor apărea condiții pentru ploi slabe, joi după-amiază (16 decembrie).