Categorii
Știri

Animalul care nu moare niciodată. Experții au rămas șocați după ce l-au studiat ani de zile

Un studiu efectuat de experți a scos la iveală faptul că există un animal care nu moare niciodată. Celule acestuia ce se reproduc la nesfârșit, astfel că ființa nu îmbătrânește, spre mirarea specialiștilor care s-au ocupat de cercetare.

VEZI VIDEO MAI JOS CU ANIMALUL

Există un animal care nu moare niciodată. Cum este posibil acest lucru

Conform unui mit grecesc, Hydra este un monstru căruia în schimbul unui cap pierdut, îi creșteau alte două. În zilele noastre, experții că au descoperit că, într-un fel, creatura există fiind un polip de apă dulce.

Hydra-fusiformă, spre deosebire de alte specii moleculare, nu prezintă niciun semn de deteriorare odată cu înaintarea în vârstă. Astfel, poate trăi pentru totdeauna, fără ca măcar să îmbătrânească, după cum au aflat cercetătorii.

Biologul care s-a ocupat de cercetare avea, de fapt, scopul de a arăta că nu poate exista un animal care nu moare niciodată, însă chiar el a fost șocat când și-a dat seama că a greșit când a presupus acest lucru.

„Am început experimentul pentru că am avut intenția de a dovedi faptul că Hydra nu poate scăpa de îmbătrânire. Propriul meu merit mi-a demonstrat că am greșit, de două ori”, a declarat cercetătorul Daniel Martinez, biolog la Colegiul Pomona din America.

Hydra este compusă dintr-un grup de nevertebrate, cu aspect de tuburi mici care au tentacule proeminente la capete. Acestea nu au decât o lungime de maxim 10 milimetri, iar pentru a supraviețui, se hrănește cu creaturi acvatice de dimensiuni mai mici decât ea.