Categorii
Știri

Am 18 ani, el e mai mare decât mine cu zece ani. Ai mei nu îl suportă, iar cuvintele lor mă rănesc

Mă numesc Bianca şi am 18 ani.

Am, de un an şi o lună, o relaţie cu un băiat. El e mai mare decât mine cu zece ani. Ai mei, mai ales tatăl meu, nu prea îl suportă, zice că e un alcoolic, că îşi bate joc de mine, că nu e genul meu de persoană şi tot felul de alte lucruri.

Pe mine aceste cuvinte mă rănesc tare, de un an de zile tot îndur, crezând că într-o bună zi o să înţeleagă că eu îl iubesc şi că şi el mă iubeşte, dar asta nu s-a întâmplat nici acum. Vreau să vorbesc cu ai mei şi să le spun că vreau să îmi petrec mai mult timp cu el, să facem vacanţe împreună, nu să stau câte două ore pe săptămâna cu el. Ai putea să mă ajuţi cu un sfat? Mulţumesc frumos!

Adela răspunde:

Dragă Bianca, Părinţii tăi îşi fac griji pentru tine din dragoste, nu pentru că îţi vor răul. Când o să ai şi tu copii, la rândul tău, o să constaţi cu stupoare că se poate intampla ca opiniile voastre să fie complet diferite, chiar dacă sunt crescuţi de tine.

Îţi spun asta ca să-i înţelegi pe ai tăi şi să poţi mai uşor să eviţi situaţiile conflictuale. Dacă vrei să te eliberezi de sub tutela lor, nu ai altă cale decât să devii independentă – pe scurt, să fii pe banii tăi.

Deocamdată eşti foarte tânăra şi nu e uşor, dar asta e soluţia prn care, în mod sigur, le vei închide gura. Câtă vreme depinzi de ei din punct de vedere material, nu le-ai dovedit că poţi să-ţi porţi singură de grijă, prin urmare lor li se va părea normal să se bage în viața ta. Nu te sfătuiesc nici să depinzi de iubit, pentru că nu ai face decât să înlocuieşti o dependenţă cu alta.

Aşa, nu vei fi niciodată liberă cu adevărat. Dacă vă certaţi, vei fi nevoită să te întorci la ai tai şi să suporţi reproşurile lor cum că nu i-ai ascultat.