Categorii
Știri

Alimentul de sezon care te bagă în spital. Atenție mare, face ravagii în organism

A venit sezonul în care trebuie să consumăm cât mai multe fructe și legume, perioada în care avem la dispoziție o diversitate de astfel de alimente. Se pare, însă, că nici acestea nu sunt tocmai sănătoase, cu atât mai puțin o legumă foarte iubită. Este vedeta verii, dar se pare că face ravagii în organismul nostru.

Leguma sezonului, un pericol pentru organism
Legumele sunt unele dintre cele mai indicate alimente, mai ales în această perioadă, când ar fi bine să avem un stil de viață mai sănătos. Se pare, însă, că unele sunt mai periculoase decât credem și chiar le consumăm în exces.

Un grup de cercetători de la Universitatea Carnegie Mellon a studiat impactul condiţiilor de mediu asupra alimentelor și a ajuns la concluzia că unele sunt foarte poluate. Printre cele mai nocive alimente se numără și salata verde, despre care putem spune că este vedeta momentului. Mai exact, aceasta este de trei ori mai poluantă pentru organism din cauza emisiilor de gaze cu efecte de seră.

„Sunt numeroase legume care au nevoie de mai multe resurse per calorie decât ne-am imagina. Salata verde, vinetele, țelina și castraveții sunt personajele negative în acest studiu, comparativ cu porcul sau carnea de pui”, a declarat Paul Fischbeck, profesor la CMU în domeniul ştiinţelor sociale şi al deciziilor și co-autor al acestui studiu.
Despre acest subiect a vorbit și un celebru bacteriolog britanic, Hugh Pennington, profesor emerit la Universitatea Aberdeen. Acesta a explicat că salata verde este mai periculoasă chiar și decât un hamburger și, din cauza bacteriilor pe care le conține, provoacă des infecții gastro-intestinale.

Care sunt beneficiile salatei verzi
Salata verde este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Frunzele verzi conțin vitamina A, vitamina C, vitamina K și vitamina E, toate ajutând la funcționarea normală a organismului nostru.

De asemenea, salata verde furnizează o cantitate semnificativă de fier, calciu, potasiu și fibre alimentare. Consumul regulat de salată verde ne ajută să avem o dietă echilibrată și să îndeplinim nevoile nutriționale ale organismului.

Vitamina A și beta-carotenul găsite în salata verde sunt esențiale pentru sănătatea ochilor. Aceste substanțe ajută la menținerea sănătății retinei și previn degenerarea maculară, o afecțiune care poate duce la pierderea vederii pe termen lung.