Categorii
Știri

Acest aparat devine obligatoriu pentru romani. Ce trebuie sa ai in casa

Romanii vor trebui sa aiba in case un aparat care va deveni obligatoriu in curand. Iata despre ce este vorba!

Oamenii vor trebui sa aiba montate contoare inteligente care vor deveni obligatorii in cazul energiei electrice. Pana in momentul de fata au fost montate aproximativ 2 milioane de dispozitive, dar aceste dispozitive vor deveni obligatorii.

Dispozitivul care devine obligatoriu in casele romanilor
Un astfel de aparat trebuie montat pana la sfarsitul anului 2028. Doar o anumita categorie de persoane va trebui sa le monteze mult mai rapid, anunta ANRE.

Doar acele persoane care au un consum anual mai mare decat cel stabilit si cele care detin o sursa mai mica de producere de 10 kW vor trebui sa-si monteze acest dispozitiv pana pe data de 1 ianuarie 2024.

Efectele pandemiei asupra psihicului si cum le poti combate
Ordonanta de urgenta a fost adoptata
Romanii vor trebui sa-si monteze dispozitivul cat mai curand, asta dupa ce ordonanta de urgenta a fost adoptata. Aparatul va deveni obligatoriu in toate casele romanilor, iar vestea buna pentru ei este ca pretul montarii a scazut sub 500 de lei.

Aparatul este benefic in momentul integrarii intr-un sistem de masurare inteligent, iar datele colectate sunt transmise prin PLC, motiv pentru care nu necesita utilizarea undelor de radio. Romanii vor stii cu exactitate ce cantitate de curent au consumat prin acest tip de contorizare, iar distribuitorii vor sti atunci cand se fura curent si ce se intampla cu reteaua.

SMI, sistemul de monitorizare inteligent, comunica si inregistreaza in afara cantitatilor de energie folosita iar informatiile duc direct la reducerea costurilor de operare a retelei. Consumatorul poate sa verifice datele de consum si sa urmareasca gestionarea cantitatii de energie consumata.

Pretul unui contor inteligent este mai putin de 100 de euro.