Categorii
Știri

A murit Anton Ionescu

Doliu în lumea politică din România! Anton Ionescu, fostul ministru al Transporturilor, s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani. Tristul anunț a fost făcut de Ministerul Transporturilor, într-o postare pe Facebook.

Fostul ministru al Transporturilor, Anton Ionescu, s-a stins din viață astăzi, la vârsta de 84 de ani. Anunțul trist al trecerii în neființă a fost făcut de reprezentanții Ministerului Transporturilor, pe rețelele de socializare.

A murit Anton Ionescu, fostul ministru al Transporturilor

Este doliu in lumea politică din România! Anton Ionescu, fostul ministru al Transporturilor, s-a stins din viață astăzi, la vârsta de 84 de ani. Vestea tristă a fost dată de reprezentanții Ministerului Transporturilor, pe pagina de Facebook, acolo unde, aceștia au făcut și o scurtă prezentare a vieții profesionale a fostului om politic.

”Din păcate, astăzi, trebuie să anunțăm vestea trecerii la cele veșnice a fostului ministru al Transporturilor, Anton Ionescu.

Anton Ionescu s-a născut în data de 10 decembrie 1939 și a absolvit Institutul Politehnic din Cluj-Napoca, Facultatea de Construcții în anul 1961.

A obținut o serie de titluri științifice de Doctor Inginer și Doctor Honoris Causa.

În perioada 1961 – 1963 a ocupat funcția de inginer proiectant, între 1963 – 1967 pe cea de șef de lot și șef de șantier, iar între 1967 – 1972 a activat ca inginer cercetător.

În perioada 1972 – 1980 a deținut poziția de șef de lucrări la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, apoi între 1980 – 1990 pe cea de conferențiar universitar în cadrul aceleiași instituții de învățământ.

Între 1990 și 2007 a desfășurat activitatea de profesor universitar la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, iar începând din anul 2007 a activat ca profesor universitar consultant la aceeaşi universitate, Facultatea de Construcții, Catedra de construcții de beton armat și construcții metalice.
În perioada 1970 – 2000 a fost expert tehnic judiciar, iar între 1990 și 1996 Decan al Facultății de Construcții din Cluj-Napoca.

Începând din anul 1992 a fost conducător de doctorat precum și expert tehnic și verificator de proiecte atestat.

În anul 1998 a deținut funcția de Ministru al Transporturilor.

Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a anunțat Ministerul Transporturilor, într-o postare pe Facebook.

Anton Ionescu a fost inginer constructor, inginer proiectant, şef lot, şef şantier, inginer cercetător, şef lucrări, conferenţiar universitar, profesor universitar, inventator și ministru al Transporturilor.